divendres, 4 de gener del 2013

Rebotant

4 gener 2013
  Telefónica ha decidit fitxar l'exministre, exdirector gerent del FMI i ex president de Bankia, Rodrigo Rato, com a assessor de la companyia a l'Amèrica llatina i Europa.
  Un comunicat de Telefónica 'aclareix' que el propi president de la companyia ha estat qui ha decidit que Rato s'incorpori al consell assessor de l'empresa. O sigui que no es tracta, no, de cap recomanació, favor, endoll ni imposició d'algú del Govern del PP.
  Precisament, Rodrigo Rato figura en quint lloc en una de les llistes més polèmiques entre els sectors financers i empresarials, que recull els pitjors directius d'arreu del món, que pública cada any 'Bloomberg Businessweek' i que opina sobre els directius que, per diferents motius, són considerats perjudicials per a les seves corporacions.
  El sou d'un assessor de Telefónica es calcula de l'ordre de 100.000 euros, 8.000 al mes, i sense dedicació exclusiva.
  Que les empreses de serveis bàsics, com són els camuflats monopolis de la llum i del telèfon, fitxin a polítics i alts executius a l'atur és inconcebible. Que els treballadors i jubilats paguin en el seu rebut, encare que sigui una centèsima de cèntim del sou d'aquests senyors, crida al cel.