dilluns, 7 de gener del 2013

Propaganda

5 gener 2013
  Després del missatge de Nadal del rei Juan Carlos, es va emetre ahir per TV1 una entrevista 'complementaria', amb l'excusa de l'aniversari del rei, que compleix 75 anys. Una bona edat per retirar-se, però no... diu que té corda.
  Els ciutadans voldrien saber l'opinió del monarca sobre punts molt concrets i polèmics, com quan abdicarà, què pensa del seu gendre i dels seus fills bastards o les caceres a Botswana. Però res d'això va sortir a la palestra. Van ser preguntes de 'guant blanc'.
  El que sí va sortir, clar!, és el procés sobiranista iniciat a Catalunya. El rei va dir que li dolen les intransigències que porten a maximalismes i a polítiques que no ens convenen gaire, que són polítiques rupturistes. I que 'a España le conviene unidad y que estemos todos unidos a un futuro y a una idea'. L''idea' aquesta deu ser la de sempre, la de fa 42 anys, uns treballant i altres dormint.
  Partits i analistes ja han criticat l'entrevista, sobretot a les xarxes socials, qualificant-la de presa de pèl i d'acte de propaganda, no se sap a sant de què. O sí que se sap?
  En canvi, el portaveu del PP veu 'necessària i 'conciliadora' la crida a la unitat que va fer el rei, que 'sintonitza' amb la idea de la majoria de catalans (si ell ho diu...) i d'espanyols (això segur).