dijous, 3 de gener del 2013

Quin avenir!

31 desembre 2012
  El nou any arriba marcat per l'encariment de serveis bàsics com la llum, l'aigua o el transport, quasi tots ells per sobre de l'IPC, com és habitual.
  A partir de l'1 de gener, el rebut de la llum pujarà un 3%, l'aigua, en alguns municipis pot incrementar-se fins a un 30% i la targeta T-10 costarà un 3,8% més.
  També pujarà l'IVA per la compra de habitatge, els peatges de les autopistes, Rodalies i Renfe, els taxis, el tabac i el correu. I la benzina, el telefon i els avions, que encare no ens han dit quant.
  S'enfilen preus, taxes i impostos però, en canvi, les pensions no recuperen el poder adquisitiu i els sous dels funcionaris continuen congelats; el salari mínim interprofessional (SMI) s'elevarà només un 0,6% (3,90€) i se situarà en 645,3 euros al mes; i la pujada salarial mitjana també serà del 0,6%.
  I encare falta conèixer les retallades 'oficials'. O sigui que sobreviurem gastant quasi el mateix, per tant comprant menys i minvant el consum, la producció i l'ocupació. Recessió sistema 'Merkel/Rajoy'. Quin avenir!