dimarts, 22 de gener del 2013

Exclusió social

18 Gener 2013
   Segons un informe de l'oficina estadística comunitària Eurostat, la taxa de ciutadans en perill d'exclusió social en l'Estat espanyol se situa ja en un 22%, cinc punts per sobre de la mitjana europea, que està en el 17%.
  La crisi ha fet que Espanya, juntament amb Romania, Bulgària i Grècia, es situi entre els països europeus amb més població en risc de pobresa. Hem augmentat quatre punts entre 2008 i 2011.
  Per contra, els països amb menys població en perill d'exclusió social són la República Txeca (10%), els Països Baixos (11%) i Àustria, Dinamarca i Eslovènia (13%).
  L'informe d'Eurostat diu, a més, que un 3,9% de la població espanyola es troba en una situació de privació material severa, és a dir, que no disposa de recursos suficients per fer front a les despeses habituals. I cada cop hi ha més gent vivint al carrer.
  Un segon estudi, en aquest cas elaborat per la 'Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa', empitjora la situació i eleva aquest percentatge fins al 27%, cosa que vol dir que hi han en aquesta situació 12,7 milions de persones a l'Estat espanyol.
  És un fet que la majoria de treballadors i pensionistes van perdent poder adquisitiu, mentre que els liberals i caps, en contra, aconsegueixen millorar els seus ingressos, sinó pel sou, per altres conceptes.
  L'escletxa entre rics i pobres es va engrandint.