divendres, 25 de gener del 2013

Poble sobirà

23 gener 2013
  El Parlament català ha aprovat la declaració que acorda que el poble de Catalunya, per raons de legitimitat democràtica, té caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà, entre altres punts.
  La declaració ha registrat 85 vots a favor (CiU 50; ERC 21; ICV-EUiA 13; i Cup 1), 41 en contra (PPC 17; PSC 15; C's 9), 2 abstencions (Cup), 5 renuncies (PSC) i 2 absències (PPC).
  En el grup socialista no han exercit el seu dret a vot els cinc parlamentaris del sector critic-catalanista, que són l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, l'exconsellera de sanitat Marina Geli, l'exalcalde de Vilanova i la Geltrú Joan Ignasi Elena, la diputada per Tarragona Núria Ventura i l'ex-responsable d'economia del grup socialista Rocio Martínez Sampere. Han trencat la disciplina de vot.
  El líder del PSC, Navarro, s'haurà d'esforçar en explicar a la seva militància com el seu vot coincideix amb el PP i amb Ciutadans. A més, haurà de buscar una fórmula per acontentar les vàries federacions territorials, si la troba i s'accepta.
  Una sessió parlamentaria històrica, amb dissertacions radicals, discursos de por, partits trencats i abandonament de l'hemicicle.