divendres, 11 de gener del 2013

Irregular però normal

11 gener 2013
  Els diferents partits de l'oposició al Parlament, fins i tot ERC, han demanat la dimissió del líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, després de l'acord entre la fiscalia i els involucrats en el 'cas Pallerols', que estableix la devolució per part d'Unió de 388.483 euros a la Generalitat.
  El pacte evita el judici als condemnats pel cas que investigava el desviament a les arques d'Unió de diners destinats per la Unió Europea  a cursos de formació d'aturats. La portaveu d'UDC, Marta Llorens, va reconèixer abans d'ahir  que amb aquests diners es va sufragar mobiliari i el lloguer de seus del partit.
  Duran, des de Xile on es troba ara, ha assegurat que 'evidentment, no penso dimitir'. Diu el líder d'Unió que en el seu dia el partit va assumir responsabilitats polítiques, vam expulsar els que avui estan condemnats o es van donar de baixa voluntàriament.
  Però resulta que Duran, l'any 2000, es va comprometre a presentar la dimissió si es demostrava que Unió s'havia finançat irregularment. Ara considera que no hi ha finançament irregular i les responsabilitats polítiques ja van ser assumides.
  ¿Distreure fons destinats a pal·liar l'atur i destinar-los a les despeses del partit no és finançament irregular?  Ah!... bé.
  Hem arribat ja a uns extrems que 'irregular' sembla que vulgui dir 'normal'. No és d'estranyar que cada dia els polítics tinguin menys credibilitat. I així no es pot anar a cap lloc.