divendres, 25 de gener del 2013

Amnistia i dèficit

23 gener 2013
  El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en compareixença a petició pròpia a la comissió d'Hisenda del Congrés dels Diputats, ha explicat els efectes de l'amnistia fiscal promoguda pel Govern fins al 30 de novembre i ha tractar d'aclarir les conseqüències d'aquest procés per a l'ex-tresorer del PP Luis Bárcenas.
  Ha dit que 'el procés d'amnistia fiscal no esborra ni neteja delictes', però no ha aclarit si efectivament Bárcenas es va acollir o no a l'amnistia fiscal a títol personal o bé a través d'alguna societat pantalla.
  Per altre costat, Montoro s'ha mostrat 'esgarrifat' per les dades fiscals que va facilitar ahir la Generalitat, amb el dèficit català del 2,3%, lluny de l'1,5% marcat. Segons el ministre, aquesta dada 'no es correspon ni amb la comptabilitat facilitada per la intervenció general de l'Estat al tercer trimestre del 2012, ni amb l'execució pressupostària del mes de novembre', així com tampoc 'amb les operacions de privatització que serien computables com a ingressos corrents de la Generalitat'.
  'És evident que al desembre ha passat alguna cosa', ha dit abans d'anunciar que el ministeri 'examinarà amb molta atenció' els comptes del govern. Ens enviarà els 'homes de negre'!