dimarts, 22 de gener del 2013

Asfixiats

16 gener 2013
  El president de la Generalitat, Artur Mas, ha denunciat avui l'estratègia d'"asfíxia" financera que aplica l'estat espanyol contra Catalunya.
  Mentre, el Parlament Europeu vol que el govern espanyol doni més marge a les comunitats per reduir el dèficit, compartint la flexibilitat que Brussel·les està donant a l'Estat.
  Els eurodiputats també es queixen del "risc" que comporta que les autonomies no puguin recaptar i no tinguin recursos propis i 'es financin principalment de les transferències del govern central'.
  L'Eurocambra reclama també la supressió dels ministeris que han transferit les seves competències, però que 'encara existeixen sense poder ni tasca concreta'. 'Aquests sectors de govern fan l'administració central més ineficient i malgastadora i s'haurien d'eliminar com a part dels esforços de consolidació fiscal", exigeix l'Eurocambra.
  A l'estat espanyol, l'Executiu no sembla seguir aquesta norma. Més aviat al contrari. Tal com anem, es suprimiran les conselleries abans que els ministeris de Sanitat, Educació i Cultura, que continuen en funcionament sense competències.