dijous, 22 de juliol del 2010

La febre de decidir

21 juliol 2010. Alfons López Tena, jurista valencià, acompanyat per Joan Laporta, advocat i l'expresident del FC Barcelona, i pel diputat d'ERC, Uriel Bertran i Arrué, economista, van proposar ahir en roda de premsa la creació d'una coalició integrada per partits sobiranistes, que es diria Solidaritat Catalana per la Independència.
Avui mateix CiU, ERC i ICV-EUiA han desestimat, amb diferents arguments, l'oferta. El portaveu de CiU, Oriol Pujol, ha respost que, abans de decidir-se a fer qualsevol moviment, ha de comprovar quin suport té a les urnes i ha recordat que CiU ja defensa un 'dret a decidir sense límits' de cara a la pròxima legislatura.
Per la seva part, la portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha comentat que no hi haurà majoria parlamentària per a la independència sense CiU.
La coalició ICV-EUiA ha estat l'opció política que ha expressat amb més claredat el rebuig a la proposta. La seva portaveu parlamentària, Dolors Camats, ha retret a Laporta que demani aquesta unitat en roda de premsa en lloc de treballar discretament per aconseguir-la, i ha subratllat que la seva formació és d'esquerres i ecologista, i que per tant 'no farà una aliança electoral amb la dreta'.
Sort que, a part del PSC, està clar, hi ha altre grup català que no s'apunta a la moda de l'independentisme a decidir.